Magyar Vitorlázórepülő Rally Kupa 2019

Támogatóink

Magyar Vitorlázórepülő Szövetség

AKTUÁL BAU Építőipari és Kereskedelmi Kft.

SZEMP Air Légiszolgáltató Kft.

KÖLES Parképítés

HA-VI-ÉP Kft.

Márkusz Építő

Live Glidernet.org
Live Glidernet.org
Meteograms
Meteograms
A magyarországi talaj fizikai félesége
A talaj fizikai félesége
Időkép.hu
Felhőkép
Open Glider Network Range
Open Glider Network Range

Helyszínek - Nagykanizsa

A 2019-es Rally kupa nagykanizsai fordulójára 8 versenyző regisztrált, valamint 2 fő Farkashegyről jelezte, amennyiben jó idő lesz jönnének. Surányi Zoli szintén jelezte, hogy jön és segít a távok kiírásában. Volt még 2-3 érdeklődő, így bizakodóan vártuk a versenyt, a tavalyi 10 versenyzőhöz képest nagyobb létszám körvonalazódott. A verseny közeledtével a meteort figyelve, sajnos egyre több versenyző mondta vissza a nevezést, végül péntek délután 4 versenyző jelent meg. Bors Gabi, Szabó Bence, Salamon Árpi és Surányi Zoli. Az érkezést követően, miután mindenki elfoglalta helyét, nagyon jó hangulatban, baráti légkörben fogyasztottuk el a vacsorát, majd éjjelig tartó közös beszélgetés kezdődött. Szombat reggel az időjárás nem kecsegtetett túl sok jóval bennünket, illetve a versenyzőket. Vártunk délig, hátha alakul pozitív irányba, de sajnos nem voltak velünk az égiek. Gyors briefing során abban egyeztünk meg, ha már lejöttek a versenyzők, a földön mégsem szabad lenni egész nap. Ki vontatásban, ki csörlővel emelkedett a magasba, Szabó Bence típust repült Góbéval. Nagyon jó hangulatban telt a délután, melyet az időközben elkészült babgulyás és házirétes alkotta vacsora koronázott. Bence Góbé típusát megünnepeltük, ahogy illik. Este 11 körül megérkezett Pécsről Kondricz Atti is, ez úton köszönjük, hogy vállalva a késő esti vezetést csatlakozott hozzánk, így részese lehetett a jó hangulatúra sikeredett beszélgetésnek. Abban a reményben tértünk nyugovóra, hogy a vasárnapi időjárás kedvezni fog a távrepülésnek.
Vasárnap reggel ugyanazt az arcát mutatta az időjárás, mint szombaton, így nagy reményekkel nem indulhattunk a napnak. 11 óra magasságában eldőlt végérvényesen, hogy a 2019-es nagykanizsai futamon nem lesz értékelhető versenyszám. Mindenképpen szerettük volna a díjakat kiosztani, ezáltal is megköszönni, hogy a versenyzők vállalták a hosszú utat a kedvezőtlen időjárás előrejelzés ellenére. Zivatarokra számítottunk, ezért csak időtartam repülés mellett döntöttünk. Végül is Bors Gabi, Salamon Árpi, Kondricz Atti mellett a helyi Horváth Laci (a kiváló étkek szakácsa) is felszállt. Közben a kedvezőbbre forduló időjárásban Gabi, Árpi es Laci bebarangolták a környéket: bejárták a határvidéket, 100 km körüli távot repülve. Az előrejelzés szerint a közelben zivatar felhők tornyosultak, így előbb Kondricz Atti, majd több mint 3 órás repülés után Bors Gabi jobbnak látták biztonságba helyezni a gépeiket. Árpi végül is 4 óra 40 percet repült. A leszállást és a gépek elpakolását követően elfogyasztottuk „utolsó vacsoránkat” együtt, és bár versenyen kívül, az előre megállapodott szabályok értelmében kihirdettük az aznapi repülés három helyezettjét: 1.hely Salamon Árpi , 2. Horváth Laci, 3. Bors Gabi. Köszönjük a résztvevők fair magatartását.

Az időjárástól eltekintve egy nagyon kellemes hétvégét töltöttünk együtt, a jelenlévők jól érezték magukat, jelezték jönnének jövőre is. Köszönjük szépen mindenkinek, aki a kedvezőtlen időjárás ellenére eljött, nagyon remek embereket ismertünk meg személyükben.

Versenyprogram auguszus 23-25

Augusztus 23. péntek

 • bevonulás
 • 19 órakor közös bográcsos vacsora,
 • 20 órakor csapat verseny – repülős activity (hogy szem-száj ne maradjon szárazon)

Augusztus 24. Szombat

 • 8 órakor reggeli
 • 9 óra: eligazítás
 • Program: délelőtt: a reptéren íjászat, röplabda, tollas, (kézműves foglalkozás a kisebbeknek, ha van rá igény, ezt jelezzétek előre)
 • Csónakázó-tavon, a kilátó megmászása.
 • (Rossz idő esetén Zalakaros fürdő a versenyzőkkel együtt) 19 óra: közös vacsora tábortűz gitárszóval

Augusztus 25. Vasárnap

 • 8 óra reggeli
 • 9 óra eligazítás
 • Programok: Fürdőzés a Gyékényesi strandon, vagy autós kirándulás Keszthelyre a Festetics kastélyba, vadász és hintó múzeum séta Keszthely belvárosában ( rossz idő esetén a pilótákkal együtt)

Díjazás

Napi győztes és a futam 1-3 helyezettje


Regisztráció

 • Nevezési díj: 6000 Ft ( amely tartalmazza a pilóták és kísérőik 2 napi reggelijét és vacsoráját)
 • (Vontatás még alakul)
 • Büfé van
 • Hangár tárolási lehetőség nincs, nyűgözéshez nyűgöző felszerelést hozzatok!
 • Akkumulátor töltési lehetőség van
 • Víztöltési lehetőség van.

Feladat

Hamarosan ...


 

Letöltés

Hamarosan ...


Szállás

 • Elhelyezés: Inkább sátor, lakókocsit javasoljuk. (Áram a sátorhelyhez vezetve). Mosdó, zuhanyzó van. (Szobák elég ramaty állapotban)

Szabadidős programlehetőségek

Hamarosan ...


Elérhetőségek

Főszervező: Dél- Zalai Aeroclub
Egyesület elnöke: Somogyvári Csaba
Mobil: +36 20 937 7600